فهرست مطالب
Toggleکلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی، مرکز ترک اعتیاد کرج بهبودی: مرفین، مخدری بسیار قوی است که از خشخاش گرفته می شود که خاصیت اعتیاد آوری بسیار بالایی دارد است. از مهمترین مصارف مرفین در پزشکی، داروی تسکین دردهای کوتاه مدت و طولانی مدت است، اما از آنجایی که مصرف مرفین باعث ایجاد حس سرخوشی می شود، برخی افراد به سوء مصرف این ماده مبتلا می شوند. اعتیاد به مرفین علاوه بر عوارض شدیدی که برای بیماران به همراه دارد علائم مخصوص به خود را دارد که شناخت آنها در انجام اقدامات درمانی بسیار موثر است به همین جهت در این مقاله به بررسی علائم اعتیاد و عوارض مرفین خواهیم پرداخت. اما پیش از آن باید اطلاع داشته باشید تنها راه مقابله با این علائم، ترک مرفین تحت نظر درمانگران مجرب و متخصص در مرکز ترک اعتیاد کرج بهبودی، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد کرج می باشد.
جهت دریافت مشاوره رایگان کمپ ترک اعتیاد بهبودی کرج، با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 4433997 0930
تشخیص وابستگی به مرفین میتواند چالشبرانگیز باشد، بهویژه زمانی که این دارو با تجویز پزشک مصرف میشود. حتی با وجود تجویز پزشک، خطر اعتیاد همچنان وجود دارد. در ادامه به برخی از نشانههای وابستگی به مرفین اشاره میکنیم.
مصرف مرفین میتواند متابولیسم بدن را تغییر دهد. برخی از مهمترین و شایعترین علائم جسمی وابستگی به این ماده عبارتند از:
تغییرات پوستی مانند ظاهر شدن رنگدانههای آبی در نقاط مختلف بدن
بروز لکهها و جوشهای ریز در نقاط مختلف بدن
سرگیجه مزمن
خستگی شدید
تکانهای غیرعادی در عضلات
تغییر در اشتها
مشکلات تنفسی و تنگی نفس
یکی از نشانههای جسمی وابستگی به مرفین، تنگی نفس است. مشکلات تنفسی از شایعترین علائم فیزیکی مصرف این ماده مخدر هستند. تنفس این افراد به حدی کند میشود که بالا و پایین رفتن قفسه سینه (در دم و بازدم) آنها به سختی قابل مشاهده است.
تشخیص وابستگی روانی به مرفین میتواند چالشبرانگیز باشد، زیرا این نشانهها با برخی از اختلالات روانی مشابهت دارند. در مقالهای که به رابطه افسردگی و اعتیاد پرداختهایم، اشاره شده که بسیاری از افراد پیش از شروع مصرف مرفین دچار افسردگی یا اختلال دوقطبی بودهاند و برای یافتن آرامش به این ماده روی آوردهاند. در این شرایط، نشانههای اعتیاد و بیماریهای روانی با هم ترکیب شده و تشخیص را برای درمانگران دشوار میکند.
نشانههای روانی وابستگی به مرفین
برخی از نشانههای روانی وابستگی به مرفین شایعتر هستند و شامل موارد زیر میشوند:
استرس و اضطراب
بیقراری
ناپایداری در احساسات عاطفی
پارانویا
تغییرات ناگهانی در خلقوخو، مانند تغییر سریع از شادی به ناراحتی
تشخیص وابستگی به مرفین و اختلالات روانی ممکن است دشوار باشد، اما در مرکز ترک اعتیاد بهبودی، با همکاری بهترین متخصصان درمان اعتیاد و روانشناسان و روانپزشکان حرفهای، توانستهایم با تشخیص صحیح اختلالات روانی، به بسیاری از مراجعین کمک کنیم تا علاوه بر درمان وابستگی، افسردگی و اختلالاتشان نیز درمان شود و به سلامتی کامل برسند.
بعد از مدتی از شروع مصرف و اعتیاد به مرفین رفتارهای ناگهانی در مصرف کننده رخ میدهد که شایع و مهمترین این نشانهها عبارتند از:
گوشه گیری از دوستان و خانواده
غیبتهای غیر موجه، دراز مدت و گاه و بیگاه
پنهان کردن لوازم خود از دیگران
ایجاد نا آرامی در بین اعضای خانواده و دوستان
تقاضای پول بدون ذکر دلیل
بیعلاقه شدن به فعالیتهای که در گذشته علاقمند بوده
امتناع از حضور در جمعهای دوستانه و مهمانیها به ویژه در جمع خانوادگی
به جز موراد بالا یکی از مهمترین نشانههای رفتاری اعتیاد به مرفین پیدا شدن سرنگ مصرف شده در خانه یا اتاق فرد (از مهمترین موارد است)، بسیاری از مراجعین به کلینیک شبانه روزی ترک اعتیاد برای اولین بار با دیدن سرنگ در اتاق عزیزشان متوجه اعتیاد او شده بودند.
پس از مدتی از شروع مصرف مرفین، تغییرات رفتاری ناگهانی در فرد مصرفکننده مشاهده میشود. برخی از شایعترین و مهمترین این نشانهها عبارتند از:
کنارهگیری از دوستان و خانواده
غیبتهای طولانی و بدون دلیل موجه
پنهان کردن وسایل شخصی از دیگران
ایجاد تنش و ناآرامی در میان اعضای خانواده و دوستان
درخواست پول بدون توضیح دلیل
از دست دادن علاقه به فعالیتهایی که قبلاً به آنها علاقهمند بوده
اجتناب از حضور در جمعهای دوستانه و مهمانیها، بهویژه در جمعهای خانوادگی
یکی از مهمترین نشانههای رفتاری وابستگی به مرفین، پیدا شدن سرنگهای مصرف شده در خانه یا اتاق فرد است. بسیاری از مراجعین به کلینیک شبانهروزی ترک اعتیاد، با دیدن سرنگ در اتاق عزیزانشان، برای اولین بار متوجه وابستگی آنها شدهاند.
اعتیاد و وابستگی به مرفین با تخریب سیستم طبیعی پاداش مغز شروع می شود. دوپامین، باعث ایجاد احساس لذت و سرخوشی می شود. به دلیل پرآب شدن محیط اطراف مرفین، اثر این ماده متوقف خواهد شد. خوب است توجه داشته باشید که اعتیاد به مرفین ممکن است ناشی از تجویز مرفین باشد زیرا وابستگی و تحمل به مرفین بسیار سریع اتفاق می افتد. وابستگی به مرفین، آن معنا را دارد که مصرف کننده برای عملکرد صحیح بدن، باید مرفین مصرف کند و تحمل مرفین به این معنی است که مصرف کننده باید دوزهای بیشتری را برای رسیدن به همان تاثیراتی که قبلاً با دوز کمتر بدست می آورد مصرف کند.
اولین علائم سوء مصرف و اعتیاد به مرفین، در سیستم عصبی اتفاق می افتد با این وجود، هنگامی که سوء مصرف به اعتیاد تبدیل می شود، علائم برجسته رفتاری مرتبط با اعتیاد به مرفین مانند تلاش برای دستیابی به مواد مخدر، توهم، اضطراب، کج خلقی و افسردگی شروع به نمایان شدن خواهد کرد. از دیگر علائم اعتیاد به مرفین می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
عصبانیت به دلیل تغییرات جزئی در محیط
پرخاشگری
ایجاد تغییر در شخصیت و درونگرایی
رخوت و بی حالی عمومی و عدم قدرت اراده
افسردگی حاد
کمرویی و انزواطلبی ناگهانی
دوری از اجتماع
تغییرات قابل توجه در اولویت ها
تنهایی و انزوای ادراکی
کاهش تمایل به آراستگی و تمیزی
سرخوشی و لذت وصف ناپذیر
ضعف در عملکرد ذهنی
ضعف در قضاوت
مراجعه به پزشکان بیشتر برای به دست آوردن مرفین بیشتر
دروغ گفتن در مورد تعداد قرص هایی که مصرف می کند
پودر کردن قرص ها قبل از استنشاق یا تزریق آنها
مصرف مرفین به همراه الکل
تمام شدن دارو خیلی سریع تر از موعد
گله و شکایت مداوم از خستگی یا بیماری
ایجاد تغییر در علاقه
مصرف پنهانی و مخفیانه مرفین
پنهان کردن مرفین در چندین جای مختلف از ترس اینکه کسی آن را پیدا کرده و از او بگیرد
بطور مداوم درباره ترک مرفین صحبت می کند اما در واقع ترک آن هرگز اتفاق نمی افتد
از متداول ترین، علائم جسمی سوء مصرف مرفین، می توانیم به منقبض شدن مردمک چشم ها، اختلال در هماهنگی، بی قراری اشاره نماییم اما برخی دیگر از این علائم عبارتند از:
مرفین باعث کند شدن حرکات کرمی شکل در روده ها می شود. به همین جهت برآورد شده است که یبوست در 40 تا 95 درصد از مصرف کنندگان اتفاق می افتد.
تهوع و استفراغ به دلیل فعالیت کرمی شکل و آهسته در روده های کوچک بوجود می آید. برآورد شده است که حالت تهوع و استفراغ در 25 درصد از مصرف کنندگان مرفین اتفاق می افتد.
از آنجایی که مرفین موجب کند شدن سیستم تنفسی مصرف کنندگان می شود، در صورت مصرف بیش از حد، مصرف کننده به معنای واقعی ممکن است خفه شود.
عوارض سوء مصرف مرفین، طیف گسترده ای از بیماری های روانی و جسمانی را در بر می گیرد که تنها راه مقابله با آنها، ترک مرفین، تحت نظر درمانگران متخصص می باشد اما برخی از متداول ترین آنها عبارتند از:
تغییر شدید در وزن
کاهش متابولیسم، که منجر به ضعف جسمانی می شود
تنفس سنگین و دشوار
اختلال در هماهنگی عضلات
سرخوشی غیرقابل وصف
نارسایی کلیه
گرفتگی عضلات معده و یبوست
کاهش فشار خون
خارش قسمت های خاصی از بدن
تحمل به مرفین ممکن است به سرعت افزایش یابد، افرادی که مبتلا به سوء مصرف این ماده شده اند زودتر از افرادی که به داروهای دیگر اعتیاد دارند، دوزهای خطرناک مصرف می کنند، بنابراین آنها را در معرض خطر اوردوز قرار می دهد. شایع ترین علائم اوردوز مرفین شامل موارد زیر است:
تغییرات ناخوشایند در علائم حیاتی بدن
کاهش دمای بدن، اما تعداد کمی از مصرف کنندگان ممکن است تب کنند
کاهش تنفس، که اگر این مورد ادامه یابد، موجب جمع شدن مایعات در ریه ها خواهد شد
کاهش سرعت ضربان قلب یا ضربان قلب نامنظم
توهم و یا گیجی ذهنی
مردمک چشم منقبض شده
تنفس بسیار کند
بی حالی شدید یا خواب آلودگی
لکنت زبان
سخن پایانی
در این مقاله به بررسی علائم اعتیاد و عوارض مرفین پرداختیم و آنها را بطور کامل بررسی کردیم، اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که موارد گفته شده تنها بخشی از عوارض و علائم سوء مصرف این مخدر می باشد و این علائم بسته به شرایط بیماری می تواند بسیار متفاوت باشد و تنها راه تشخیص اعتیاد، انجام آزمایش می باشد. به همین جهت یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد کرج، ترک مرفین تحت نظر مجرب ترین درمانگران اعتیاد می باشد و جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص آزمایشات و انجام مشاوره درمانی می تواند با مشاورین مرکز ترک اعتیاد کرج بهبودی، تماس بگیرید.
جهت دریافت مشاوره رایگان کمپ ترک اعتیاد بهبودی کرج، با ما تماس بگیرید
شماره تماس : 4433997 0930