فهرست مطالب
Toggleمرفین دارویی ضد درد، آرام بخش است که از تریاک استخراج می شود و مکانیزم آن تاثیر مستقیم بر سیستم عصبی مرکزی، کاهش فشارخون، ضربان قلب و سیستم تنفس می باشد. مرفین در شکل های مختلفی همچون قرص، محلول و شیاف عرضه می شود و یک مخدری اپیوئیدی است. مرفین در موارد بسیار محدودی توسط پزشکان به منظور کنترل درد بیماران تجویز می گردد، اما نکته ای که باید نسبت به آن اطلاع داشته باشید این است که هرگونه مصرف کنترل نشده آن باعث وابستگی و اعتیاد خواهد شد که در این خصوص نیز باید بدانید که وابستگی به آن جسمانی و روانی می باشد.
همانطور که پیش تر گفتیم وابستگی به مرفین، روانی و جسمانی است به همین جهت مصرف بی رویه آن علاوه بر اعتیاد، عوارض مخربی بر سلامت مصرف کننده خواهد گذاشت که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.
از آنجایی که وابستگی به مرفین، علاوه بر جسم، بر روان مصرف کننده نیز تاثیر می گذارد، بهترین و سریعترین روش ترک مرفین، درمان و ترک بستری در کلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد کرج می باشد چرا که به بیماران این امکان را می دهد تا علاوه بر جسم خود به روان درمانی نیز بپردازند. از مهمترین مزایای درمان و بستری در مرکز ترک اعتیاد کرج بهبودی می توانیم به امکانات بیمارستانی و رفاهی اشاره کنیم که شرایط بسیار مناسبی را برای بیماران ایجاد می کند.
مرفین، همانند تریاک یک مخدر است که از گیاه خشخاش گرفته می شود. باید بدانید که مرفین یک داروی تعیین شده با برنامه فدرال II است و عموما به منظور تسکین، دردهایی همچون سرطان که نیازمند درمان شبانه روزی می باشند تجویز می شود. قرص مرفین در اشکال، اندازه ها و رنگ های مختلف تولید می شود، برخی از آنها گرد هستند، برخی دیگر بیضی شکل. از سوی دیگر برخی از آنها بصورت کپسول تولید می گردد. اما یکی از ویژگی های مشترک در تمام قرص های مرفین این است که باید میزان دوز خود را بر حسب میلی گرم بر روی قرص نشان دهد.
تفاوتی ندارد که فرم مصرف شما به چه صورت باشد، هرگونه سوء مصرف این مخدر، نتیجه ای جز اعتیاد در بر نخواهد داشت و اعتیاد به آن عوارض روانی و جسمانی متعددی برای بیماران به همراه دارد که تنها راه جلوگیری و یا بهبود این عوارض در گروی ترک مرفین، تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی در مرکزترک اعتیاد کرج بهبودی به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد کرج می باشد.
مرفین، علاوه بر اشکال مختلف، نام های متنوعی نیز دارد که شناخت آنها در آگاهی شما بی تاثیر نمی باشد به همین جهت در ادامه به معرفی برخی از متداول ترین آنها خواهیم پرداخت:
روکسانول
کادیان ER
مرفین سولفات ER
ام اس کانتین
مورفابوند
امبدا (ترکيبی از مورفين سولفات و نالتروکسان هیدروکلراید)
عوارض مصرف مرفین طیف گسترده ای از بیماری ها و اختلالات روانی را در بر میگیرد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
اختلال و مشکلات ادراکی
اختلال در بارداری و باروری
اختلالات و مشکلات سیستم تنفسی
بیماری ها و مشکلات سیستم گوارشی
اختلال خواب، خواب آلودگی و خستگی شدید
خارش قسمت های خاصی از بدن
اختلال در هماهنگی عضلات
سرخوشی غیرقابل وصف
تغییر شدید در وزن
کاهش هوشیاری
عدم درک صحیح از موقعیت
عدم تحرک، تنبلی و چرت زدن
عدم تمرکز و اختلال در فکرکردن
کاهش متابولیسم، که منجر به ضعف جسمانی می شود
نارسایی کلیه
افت فشار خون
با ورود مرفین به مغز، سیستم عصبی مصرف کننده دچار تغییرات پیچیده ای می شود که ادامه آن، دچار بدکاری مغز می شود. تاثیرات این مخدر بر سیستم عصبی مصرف کننده بسیار متفاوت است و اثر آن در برخی از نقاط تحریک کننده مغز عبارتند از:
تهوع
استفراغ
انقباض عضلات روده ها
تنگی مردمک های چشم
مردمک چشم توسط اعصاب مرکزی کنترل می شود و همانطور که می دانید، عملکرد آن بصورتی است که در روشنایی تنگ و در تاریکی گشاد می شود تا دید بهتری داشته باشید. سوء مصرف مرفین، با تاثیر بر سیستم عصبی مرکزی باعث اختلال در عملکرد صحیح مردمک چشم می شود و تنگی مردمک ها در هر شرایط محیطی و نوری می شود و به دنبال آن دید مصرف کننده را مختل می کند.
مرفین باعث افزایش فشار خون در عروق مغزی و افزایش مایع مغزی می شود به همین دلیل بیماران قلبی و ریوی باید با احتیاط فراوان اقدام به مصرف این دارو کنند اما باید بدانید که مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد چرا که متاسفانه می تواند باعث مرگ مصرف کننده شود.
اختلال و کندی در سیستم گوارش همچنین کاهش ترشحات و حرکات معده از دیگر اثرات مصرف این مسکن می باشد که باعث خروج کند محتویات و معده و روده شده و ترشحات لوزالمعده و صفرا به داخل روده باریک بسیار کم می شود و سوء هضم غذا و یبوست می شود.
مرحله اول اعتیاد به مرفین، از کار افتادن سیستم طبیعی پاداش مغز است.
دوپامین، ماده شیمیایی است که باعث ایجاد احساس لذت و سرخوشی در مغز می شود و اعتیاد به مرفین به آن معنا است که عملکرد صحیح بدن در گروی مصرف مرفین است و تحمل نسبت بع مرفین به آن معنا است که مصرف کننده برای رسیدن به تاثیرات و احساس لذت مصرف مرفین، باید هر بار دوز بیشتری مصرف کند. هنگامی که سوء مصرف به اعتیاد تبدیل می شود، علائم رفتاری اعتیاد به مرفین مانند تلاش برای دستیابی به مواد مخدر، توهم، اضطراب، کج خلقی و افسردگی شروع به نمایان شدن خواهد کرد. که در ادامه به معرفی بیشتر علائم رفتاری اعتیاد به مرفین خواهیم پرداخت.
در ابتدا گفتیم که مرفین همچون تریاک از خشخاش گرفته می شود و در محیط های پزشکی، از آن به عنوان تسکین دهنده دردهای کوتاه مدت و طولانی مدت استفاده می شود که باید بدانید، در میان داروهای درمان دردهای مزمن، مرفین، بالاترین میزان اعتیاد و وابستگی را به خود نسبت داده است.
عصبانیت شدید به دلیل تغییرات جزئی در محیط
پرخاشگری، بدون دلیل کافی
ایجاد تغییر در شخصیت و درونگرایی
رخوت و بی حالی و عدم قدرت اراده
افسردگی بصورت حاد و نامنظم
کمرویی، انزواطلبی و دوری از اجتماع
تغییرات قابل توجه در اولویت ها
تنهایی و انزوای ادراکی
کاهش آراستگی و تمیزی
سرخوشی و لذت وصف ناپذیر
ضعف در عملکرد ذهنی
ضعف در قضاوت
مراجعه به پزشکان متعدد برای به دست آوردن مواد بیشتر
دروغ گفتن در مورد تعداد قرص هایی که مصرف می کند
پودر کردن قرص ها قبل از استنشاق یا تزریق آنها
مصرف مرفین به همراه الکل
دزدی یا دروغ گفتن برای بدست آوردن مرفین
تمام شدن دارو خیلی سریع تر از موعد
گله و شکایت مداوم از خستگی یا بیماری
خرید غیرمجاز مرفین و یا سایر مواد افیونی
از دست دادن شغل
تغییر رفتار ناگهانی در مجالس اجتماعی
ایجاد تغییر در علاقه
مصرف پنهانی و مخفیانه مرفین
بطور مداوم درباره ترک مرفین صحبت می کند اما در واقع ترک آن هرگز اتفاق نمی افتد
پنهان کردن مرفین در چندین جای مختلف از ترس اینکه کسی آن را پیدا کرده و از او بگیرد
مرفین، موجب کند شدن سیستم تنفسی مصرف کنندگان می شود و در صورت مصرف بیش از حد، مصرف کننده به معنای واقعی ممکن است خفه شود.
همانطور که گفتیم، مرفین یک ماده مخدر است و مصرف آن، نیاز به نظارت دقیق پزشک دارد، چرا که خطر ابتلا به اعتیاد و وابستگی به این ماده مخدر وجود دارد. خطر ابتلا به اعتیاد به مرفین و وابستگی آنچنان زیاد است که نیازی به مصرف طولانی مدت آن ندارد. اعتیاد به مرفین ممکن است با چند بار مصرف این ماده، به هر نحوی ایجاد شود.
می توان گفت یکی از اصلی ترین عوارض سوء مصرف مرفین، اوردوز است که با علائم و نشانه هایی همراه است که شناخت آنها می تواند کمک بسیاری حفظ سلامت مصرف کننده کند. در ادامه به معرفی برخی از متداول ترین علائم اوردوز مرفین خواهیم پرداخت:
کاهش سرعت ضربان قلب یا ضربان نامنظم
توهم و یا گیجی ذهنی
مردمک چشم منقبض شده
تنفس بسیار کند
بی حالی شدید یا خواب آلودگی
لکنت زبان
بنفش و یا آبی شدن لب ها و ناخن های انگشت
مشکلات تنفسی که ممکن است باعث غَرغَره بی وقفه و یا خفگی شود
ترک مرفین، با توجه به نوع و شدت وابستگی آن، بسیار ضروری است که تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و در کلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی انجام بگیرد و باید بدانید که هرگونه ترک خودسرانه آن می تواند عوارض به مراتب شدید تری بر سلامت مصرف کننده داشته باشد. در همین راستا، ترک مرفین از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد کرج بهبودی به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد کرج می باشد و بصورت تخصصی زیر نظر بهترین درمانگرهای اعتیاد انجام می شود.